Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Τζίντζερμπρεντ Μπισκότα / Gingerbread Cookies

Η συνταγή για τζίντζερμπρεντ μπισκότα είναι η πιο γνωστή.



Η  γνωστή φόρμα gingerbread μπισκότου είναι σε σχήμα αγοριού! Εχετε ακούσει για τον τζίντζερμπρέντ μαν; "Run, run as fast as you can, you can’t catch me, I’m the Gingerbread Man!” ´Ενα Αμερικάνικο ποίημα για παιδάκια προσχολικής ηλικίας.

                              
         

.... Μπορούμε όμως να κάνουμε οποιοδήποτε σχήμα θέλουμε και όχι μόνο τα χριστούγεννα αλλά οποιαδήποτε εποχή  επιθυμούμε να φτιάξουμε πεντανόστιμα  μπισκότα που να  είναι ξεροψημένα έξω και μαλακά στο εσωτερικό.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζαχαρόπαστα για να τα διακοσμίσετε, χρησιμοποιήστε  γλάσο ή πιο απλά πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη ή αφήστε τα και σκέτα.
Η ζαχαρόπαστα για να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση δεν ειναι πολύ εύκολη υπόθεση, δύσκολα  πλάθεται, κοστίζει  αρκετά, όμως το αποτέλεσμα σε αποζημειώνει με όλα αυτά τα χρώματα και σχέδια που χρησιμοποιείς και την γλυκύτητα που προσδίδει στα μπισκότα.

Μπορείτε να αντικαταστησετε 1/4 κούπας μολάσσες (πετιμέζι, πηχτό καφετί σιρόπι που προέρχεται από ραφιναρισμένη  ακατέργαστη ζάχαρη) με 1/4 κούπας μέλι (2 γεμάτες κουταλιές) ή 1/4 maple syrup.

Η συνταγή φτιάχνει 50 περίπου μπισκότα
Υλικά
•  2/3 κούπας ηλιέλαιο
•  1/4 κούπας μολάσσες ή 2 γεμάτες κουταλιές μανιάτικο μέλι ή maple syrup
•  1     κούπα μαύρη ζάχαρη
•  2     αυγά
•  3     κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•  2     κγ  τριμμένη κανέλλα
•  2     κγ τριμμένο τζίντζερ (όχι φρέσκο)
•   1     κγ  τριμμένο γαρύφαλλο
•   1     κγ μπέικιν σόδα
•   1/2  κγ αλάτι
Παρασκευή
1.   Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τη σόδα και το αλάτι.
2.   Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε με μίξερ το λάδι, τις μολάσσες και μαύρη ζάχαρη
3.    Ρίχνουμε ένα, ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.
4.    Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού  λίγο, λίγο κάθε φορά.
5.    Η ζύμη σε αυτό το σημείο κολλάει στα χέρια, τοποθετείστε τη ζύμη σε μια πολλή καλά αλευρωμένη επιφάνεια, βάλτε αλεύρι στα χέρια σας και δουλέψτε τη ζύμη πάντα με αλευρωμένα χέρια μέχρι που η ζύμη σας δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
6.    Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη  στο ψυγείο για τουλάχιστον  3 ώρες.
7.    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C σε αέρα.
8.    Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε τη ζύμη μας να έχει πάχος 0.6cm και την κόβουμε με τα σχέδιά που θέλουμε. (Βουτάμε την φόρμα σε αλεύρι για να μην κολάει και να βγαίνει το μπισκότο με ευκολία). 
9.    Βάζουμε κάθε μπισκότο που κόβουμε σε ταψί με στρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να κάνουν μικρά μικρά  σπασίματα στην επιφάνεια.
10.   Τα αφήνετε στο ταψί για 2 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Συνταγή για Γλάσο
Υλικά
 κούπα άχνη ζάχαρη
4  κγ γάλα
Παρασκευή
1. Ανακατέψτε με πιρούνι
2. Μπορείτε να προσθέσετε αχνη ζάχαρη για να κάνετε το γλάσο πιο παχύ. Προσθέστε περισσότερο γάλα για να γίνει γλάσο.
3. Το γλάσο το φτιάχνετε αφού πριν έχετε ψήσει τα μπισκότα και έχουν κρυώσει.
4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσετε το γλάσο. Ανακατέψτε το χρώμα μέσα στο μίγμα με πιρούνι.
5. Βάλτε το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αυτοσχεδιάστε ....
6. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει πάνω στα μπισκότα σας πριν τα βάλετε το ένα πάνω στο άλλο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!


                              

                              

                              






                              


                       

                       

                          

                          

                          

                          

                          





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου