Το καλοκαίρι ήρθε ....... Η ζέστη αφόρητη ...... ακούω τα τζιγκίκια που μου το επιβεβαιώνουν και γιαυτό από χτες το βράδυ για να αντιμετωπίσω τον σημερινό καύσωνα έφτιαξα μια κανάτα τσάϊ από άνθη φραγκόσυκου, πράσινο τσάϊ και άλλα μυρωδικά για να δώσω γεύση και άρωμα!
Το οργανικό λουλούδι του φραγκόσυκου είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες!
Το πράσινο τσάϊ από την άλλη είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν όπως λέγεται, στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Λέγεται ότι εκτός από τις δεκάδες ιδιότητές του το πράσινο τσάϊ βοηθάει κυρίως στην διάσπαση του λίπους, καθώς οι κατεχίνες που περιέχει ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλιάς και επιταχύνουν την απώλεια του βάρους κατά 77%. Δεν ακούγεται κακό αυτό ..... Το αντίθετο θα έλεγα .... Αλλα ας μην το παρακάνουμε φίλοι μου, ένα έως δύο ποτήρια την ημέρα για να τονωθούμε και να ξεδιψάσουμε είναι μια χαρά!
Για 4 ποτήρια θα χρειαστείτε:
ΥΛΙΚΑ
2 κγ πράσινο τσάϊ
4 - 5 άνθη φραγκοσυκιάς
2 - 3 φράουλες σε κομμάτια
1 λεμόνι σε φέτες ή 1 lime σε φέτες
1κγ θυμαρίσιο μέλι προαιρετικά
Μια κανάτα για τσάϊ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ζεσταίνετε το νερό και το ρίχνετε μέσα στην κανάτα αφού προηγουμένως έχετε προσθέσει το πράσινο τσάϊ και ανθούς φραγκοσυκιάς στον ειδικό χώρο της κανάτας, το αφήνεται για 10' έως και τέταρτο για να πάρει το επιθυμειτο χρώμα και γεύση.
Αφού κρυώσει προσθέτετε τα κομάτια φράουλας, τις φέτες από το μοσχολέμονο και παγάκια.
Το αποτέλεσμα καταπληκτικό! Οι φράουλες προσδίδουν ωραία γεύση και το πάντρεμα με το lime ένα καταπληκτικό άρωμα.
Στην υγειά σας!
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την φράουλα με κομμάτια φρούτων όπως μυρωδάτα βερύκοκα ή ροδάκινα ή όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει.
Σημείωση:
Σήμερα αντικατέστησα το φρούτο με αποξηραμένη μέντα από τον Πάρνωνα (καταπληκτικό αφέψημα) και λίγα φύλλα αποξηραμένου ιβίσκου. Το αποτέλεσμα καταπληκτικό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου