....... NESPRESSO LUNGO..... 'Really George!' ...... 'What else....
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35 %. Για διπλή δόση χρησιμοποίησα δύο κουτιά κρέμα Νουνού 330gr το ένα
- 150 γρ. γάλα πλήρες/ 300gr γάλα πλήρες
- 6 γρ. ζελατίνες / 12 - 13gr ζελατίνας
- 65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική /120gr ζάχαρη => ήταν τελείως άγλυκο όπως μου αρέσει.
- 1 στικ βανίλια Μαδαγασκάρης / 2 στικ βανίλιας και το ένα θα ήταν ΟΚ.
- 1 κ.γ. μέλι / 2-3 κουταλιές σούπας φράουλα sauce, εξαιρετικά γευστική και πήγαινε πολύ με την άγλυκη πανακότα. Να σημειωθεί ότι δεν είχα βάλει στην sauce πολύ ζάχαρη!
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε στην άκρη για να μαλακώσουν.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη.
- Κόβουμε τη βανίλια στη μέση με ένα μαχαίρι, βγάζουμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια χωρίς να την ξεσκεπάσουμε.
- Εναλλακτικά βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά στην άκρη με τη μεμβράνη για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια.
- Βγάζουμε τις ζελατίνες και τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
- Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο με προσοχή να μην πέσει μέσα και ο λοβός από τη βανίλια. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από ένα σύρμα για να κρατήσει τον λοβό της βανίλιας.
- Γεμίζουμε 4 ειδικά φορμάκια/ 10 με 11 φορμάκια, γιατί η δόση μου ήταν διπλή και τα φορμάκια μικρότερα και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (στις δύο ώρες ήταν έτοιμο καθώς δεν έβαλα όλα τα υλικά να βράσουν ταυτόχρονα.
- Μπορούμε να ξεφορμάρουμε με 4 τρόπους. Βουτώντας για λίγα δευτερόλεπτα τη φόρμα σε βραστό νερό, περνώντας γύρω γύρω τη φόρμα με φλόγιστρο, να τοποθετήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στη φωτιά και τέλος μπορούμε να ξεφορμάρουμε με τα χέρια μας πιέζοντας την πανακότα περιμετρικά.
- Σερβίρουμε με μέλι και φύλλα δυόσμου / sauce φράουλας 🍓/ sauce φραγκόσυκου 🌵
- Η Συνταγή Πανακότας [ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ] ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΩ! ENJOY IT!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου