Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ελίτσες

Τσακιστές ελίτσες σε διάφορα μεγέθη μεγάλο, μεσαίο και μικρό.
Τις τσακίσαμε και τις βάλαμες σε νερό να ξεπικρίσουν, θα τους αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα και μετα από 5-7 μέρες θα αρχίσουμε να δοκιμάζουμε αν ξεπίκρισαν στο επίπεδο που μας αρέσουν, γιατί μας αρέςει να είναι πικρούτσικες. 
Τότε θα φτιάξουμε την άρμη...
4lt νερό, 800gr χοντράλατσο μάνης. Κάποιοι βάζουν λιγότερο αλάτι ανά lt....
Πέρυσι βάλαμε την εν λόγω αναλογία και οι ελίτσες λίγες περισυνές που έχουν μείνει έχουν παραμείνει αρκετά σκληρες και οχι πολύ αλμυρές.
Βάζουμε τις ελιές στην άρμη και στίβουμε λεμόνια, χυμό από ένα λεμόνι ή και περισσότερο αν σας αρέσει σε κάθε βάζο κιλού. Να θυμάστε βάζουμε το λεμόνι για γεύση αλλά και για συντηρητικό. Μυρωδικά δεν βάζω διότι μου αρέσει να αισθάνομαι στο στόμα της γεύση της ελιάς. Συμπληρώστε ένα δάκτυλο λάδι στο βάζο για να μην πιάσει μούχλα στο πάνω μέρος του νερού του δοχείου που τις περιέχει.

´Οταν τις βγάζουμε από το βάζο για να φάμε τους ρίχνουμε λάδι κ ρίχνουμε λίγη τριμμένη ρίγανη ή προσθέτουμε και επιπλέον λεμόνι.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου