Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Λικέρ Ρόδι

Σήμερα μαζέψαμε ρόδια από την κατακόκκινη ροδιά της θείας Κατίνας στο Κρυονέρι που μας τα προσέφερε απλόχερα!!!


Γινωμένα μεγάλα κατακόκκινα σαν πολύτιμα ρουμπίνια και γλυκά με αυτή την ιδιαίτερη τους γεύση έτοιμα για να φτιάξουμε το λικεράκι μας.
Σας το υποσχεθήκαμε άλλωστε!

Δείτε παρακάτω την συνταγή.

Υλικά:

•    4 1/2 κούπες τσαγιού σπόρους ροδιού (8 - 10 μέτρια ρόδια)
•    4 κούπες τσίπουρο (κράτησα 1 κούπα τσίπουρο για να την βάλω στο τέλος στα μπουκάλια)
•    4 κούπες  ζάχαρη
•    1 ξύλο κανέλλας
•    2 γαρύφαλλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα ρόδια μας και αφαιρούμε τους σπόρους.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τους σπόρους απ᾿ τα ρόδια, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και τα βάζουμε στη φωτιά. (Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε παραπάνω από μια κανέλλα αλλά εμείς θέλουμε πιο έντονη τη γεύση από το ρόδι γι' αυτό βάλαμε μόνο μια)!!!

Ανακατεύουμε το μίγμα μας για να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει μια βράση 2 - 3 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το λικέρ να κρυώσει.


´Οταν κρυώσει το μίγμα μας το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε για ένα 24ωρο στην 
κατσαρόλα.


Την επομένη μέρα βάζουμε σε σουρωτήρι διπλό τουλπάνι ή διπλό τούλι ή γάζα, χύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το στραγγίζουμε καλά.


Προσθέτουμε στο μίγμα που έχουμε σουρώσει την 4η κούπα τσίπουρο για να κάνουμε το λικέρ πιο δυνατό γιατί με το βράσιμο η αλκοόλη χάνει σε βαθμούς (το τσίπουρο ήταν 40% vol).


Βάζουμε το λικέρ μας σε μικρά αποστειρωμένα  μπουκάλια και το προσφέρουμε σε φίλους μας!!!


Στην υγειά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου